El Vendrell: La CUP denuncia la degradació de la zona del Botafoc

Els independentistes vendrellencs denuncien que la nul·la gestió del consistori ha conduït la zona a una degradació total i demanen que es depurin responsabilitats   […]


Els independentistes vendrellencs denuncien que la nul·la gestió del consistori ha conduït la zona a una degradació total i demanen que es depurin responsabilitats

 
La Candidatura d'Unitat Popular del Vendrell ha denunciat de forma pública la situació de degradació que pateix la zona del Botafoc. Els membres de la CUP vendrellenca, que acompanyen la queixa amb fotografies, expliquen que "la zona mostra un estat desolador: gairebé tots els fanals de la zona, punts de llum i els centres de transformació de Fecsa Endesa han patit robarotirs i/o estan trencats, senyals de tràfic desaparegudes, brutícia per tot arreu, voreres trencades, palmeres mortes, etc.". (…)
 

Rubén Suan, portaveu de la CUP al municipi, afegeix "creiem que aquesta situació fins i tot pot comportar un perill per la integritat de les persones. Per una banda hi ha llocs on les tapes deferro dels punts d'aigua han desaparegut i, per tant, existeix el risc que alguna persona hi pugui caure. A més amés, els centres de transformació d'Endesa estan completament oberts i, tenint en compte els cartells de perill de mort i que encara hi ha maquinària encesa, l'Ajuntament hauria d'explicar si aquest perill és real o no".

L'organització vendrellenca enuncia que aquesta situació és deguda a la mala gestió del consistori vendrellenc: "més que per una mala gestió tot plegat és fruit d'una nul·la gestió. La realitat és que el consistori no ha realitzat cap tipus de manteniment. Durant les nits tota la zona està a les fosques facilitant que es puguin realitzar els robatoris del material elèctric i material urbà i, a més a més, part dels carrers estan tancats amb blocs de formigó cosa que dificulta o impossibilita l'accés dels cossos policials. A més a més, la manca de llum a les nits augmenta la inseguretat de la zona. La negligent gestió de l'Ajuntament ha transformat la zona en un lloc de degradació total".

La CUP explica que "nosaltres sempre vam ser contraris a tot el projecte d'urbanitzar la zona del Botafoc, no perquè siguem contraris a què El Vendrell creixi, sinó perquè pensem que ho ha de fer amb seny, de forma sostenible. Aquest projecte podia ser moltes coses menys sostenible i responia a un model d'especulació urbanística que tots els partits que han governat a Vendrell han desenvolupat a la vila. El que la gent del Vendrell ha de tenir clar és, que si el Botafoc és va urbanitzar va ser per beneficiar a uns pocs i no pel benefici del poble.". També afegeixen que "recordem que quan, al 2004, es va inaugurar el pont que unia el carrer Estela amb la zona inferior del Botafoc, l'Ajuntament anunciava que la zona tindria 1.400 habitatges i una gran zona verda de 14 hectàrees. Sis anys després, i veient els resultats, no sabem si riure o plorar".

Segons la candidatura municipalista "si ja es van destinar molts i molts diners en un projecte que era totalment innecessari, ara el consistori haurà de tornar a fer una inversió a la zona per solucionar tots els problemes". A més a més, la CUP anuncia que exigirà responsabilitats: "l'Ajuntament i en especial, el senyor Jaume Escarré com a regidor d'Urbanisme i Obres Públiques, hauria de donar explicacions i assumir responsabilitats, ja que la seva nul·la gestió provocarà una pèrdua econòmica al consistori".

Per acabar, la CUP vendrellenca anuncia que demanarà a l'Ajuntament les següents actuacions:

– Quede forma immediata s'efectuïn les actuacions necessàries a la zonaper tal de garantir la integritat física dels vendrellencs i vendrellenques.

– Quees procedeixi a l'arranjament de la resta de desperfectes de lazona.

– Que,com a la resta del municipi, la zona estigui il·luminada per lesnits.

– Ques'obri al tràfic tots els carrers de la zona del Botafoc.

– Ques'incrementi la vigilància policial de la zona, així com s'estableixin altres mesures per tal de disminuir els robatoris a la zona.

– Quees procedeixi a la neteja de la vegetació a les zones on impedeixinla correcta circulació de vianants i vehicles.

12 d'agost de 2010