Vilafranca: La CUP afirma que no prendrà partit ni pel PSC ni per CiU

Els dos regidors de la CUP a Vilafranca del Penedès, Xavier Navarro i Otger Amatller, van deixar clar dissabte que, malgrat que la CUP ha […]Els dos regidors de la CUP a Vilafranca del Penedès, Xavier Navarro i Otger Amatller, van deixar clar dissabte que, malgrat que la CUP ha iniciat una opció «arriscada» per negociar un canvi de govern a l'Ajuntament, no volen prendre partit per cap partit polític i que l'objectiu final de tot el procés és «respondre a les esperances que ha generat la formació» i aconseguir un canvi de gestió al consistori. Tots dos van ironitzar per l'efecte del document presentat per la CUP tant en CiU com en el PSC.

 

+ Navarro i Amatller, en primer terme, dissabte a la trobada a l'entitat GER. Foto: A.M.


Xavier Navarro i Otger Amatller van participar en la jornada sobre les CUP organitzada a Sant Pere de Ribes dissabte passat. «La CUP, a Vilafranca, no farà el mateix que ERC, que va pactar càrrecs, sous a jornada sencera i poder a l'Ajuntament i al Consell Comarcal», va explicar Xavier Navarro. Segons ell, la CUP vol aplicar el ROM, generar un canvi real en la gestió municipal i un model de participació ciutadana adaptat a les necessitats de Vilafranca. I això no vol dir prendre partit pel PSC o per CiU, «perquè la situació d'inestabilitat que hi ha no l'ha generada la CUP». El PSC no ha sabut estimular la població i CiU no desperta la confiança necessària per fer el canvi de la manera adequada, va explicar Navarro. Això, per a Navarro, és la prova que els caps d'aquestes dues formacions no són prou «aptes» per governar la ciutat. Tant ell com Otger Amatller van coincidir en les claus de la situació d'inestabilitat política que viu l'Ajuntament de Vilafranca.


Tant Navarro com Amatller van reconèixer que les negociacions per al canvi de govern a Vilafranca «estan en un carreró incert», però que «és millor intentar fer alguna cosa que no quedar-se quiets». Els dos regidors van deixar molt clar que si la CUP comencen a negociar no serà per demanar equipaments o obtenir contrapartides sinó «per provocar el canvi dels models de gestió actuals».


 


Font: El PUNT


5 de novembre de 2008