Vilafranca: La CUP denuncia l’estat de les obres dels ascensors subvencionats a l’Espirall

La Candidatura d'Unitat Popular ha celebrat una roda de premsa per denunciar l’estat de les obres dels ascensors subvencionats al barri de l'Espirall. Després de […]La Candidatura d'Unitat Popular ha celebrat una roda de premsa per denunciar l’estat de les obres dels ascensors subvencionats al barri de l'Espirall. Després de rebre la trucada d’un veí dels edificis afectats per les obres, els regidors de la CUP van anar el passat mes de novembre a veure l’estat en què es trobaven aquestes. Com es desprèn d'aquest fotografies recollides per la candidatura, es pot veure amb total claredat la manca de mesures de seguretat i la deixadesa en l’execució de les obres que es duen a terme en els edificis on s’hi estan instal·lant ascensors i que posen en perill la integritat dels veïns i veïnes. Davant de totes les irregularitats que es presenten, l'ajuntament tot i fer gala de les subvencions aconseguides, fins a dia d'avui se'n renta les mans. 


Algunes de les problemàtiques que hem pogut observar són: tancaments dels forats dels ascensors incomplets que deixen un forat per on pot caure qualsevol persona; caragols d’aproximadament un centímetre de diàmetre que sobresurten per les parets 4 o 5 centímetres i que es converteixen en una amenaça més per a la integritat de les persones; eines de treball deixades al mig dels replans;  manca d’accessibilitat que obstaculitza l’ús de l’escala, tant pels veïns i veïnes amb mobilitat reduïda, com pel pas de cotxets o carrets de la compra; el semi-tancament dels comptadors del gas d’algun edifici que impedeix la seva obertura; les runes de les obres escampades pel carrer, i fins i tot, la incomunicació que varen patir alguns veïns quan el seu tram d’escala va ser derruït –sense comunicació prèvia- i per tant, se’ls impedia l’accés al carrer. A més a més, dels problemes per la seguretat i mobilitat cal afegir-hi el fred, ja que la porta de l’edifici queda oberta.

En definitiva, estem segurs que l’execució de les obres no superaria la visita de cap inspector de l’Ajuntament ni de cap inspector de treball.

Des de la CUP demanem que l’Ajuntament assigni un tècnic/a a les obres, per tal que revisi periòdicament l’estat d’aquestes, així com la seva seguretat i la seva execució. Tanmateix aquest tècnic/a hauria d’estar a total disposició dels veïns i veïnes del blocs on s’executin les obres.

També demanem que l’ajuntament comuniqui a Adigsa el seu malestar per l’endarreriment de les obres així com per la manca de mesures de seguretat i d’informació que reben els seu veïns i veïnes i que en demani les responsabilitats necessàries i la ràpida solució dels problemes que pateixen els veïns i veïnes d’aquests blocs.


  RECULL FOTOGRÀFIC DE L'ESTAT DE LES OBRES DELS ASCENSORS.

 

19 de desembre de 2007